Uttanasana

Min første 30-dagers utfordring – eller kanskje den eneste?

Hamstrings – Isciotibiales – baksiden av lårene …

Du vet hvor jeg mener. Der alle «de andre» er lange og avslappede mens jeg er kort og intenst engasjert. De musklene bak på lårene som gjør at noen kan lene seg fram over strukkede ben og hvile hodet mellom knærne mens vi andre er heldige hvis vi kan sitte med rett rygg og bena strukket ut framfor oss.

Da jeg begynte med yoga trodde jeg at etter et kurs ville dette ordne seg. Det gjorde det aldri. Dels fordi jeg har vært alt for forsiktig og bøyd knærne mine i enhver foroverbøyning, men også fordi jeg skadet et feste en gang jeg viste en elev hvordan man ikke skulle gjøre en trikonasana. Jeg merker en intens motstand i musklene mine bak på lårene. Jeg merker at jeg selv hele tiden vil ut av posisjonene hvis jeg kjenner en strekk der. Jeg kjenner at jeg bør ut av posisjonene, men kanskje jeg burde angripe problemet annerledes?

Nå biter jeg tenna løst sammen og kaster meg på en utfordring der jeg i 30 dager skal bruke yogaballer og forhåpentligvis rulle musklene mine mer avslappede så de kan strekke seg ut i sin egentlige og avslappede lengde. Ikke noe lugging og trekking, bare rulling på ball og myke foroverbøyninger.

FOOT

Først ruller jeg en ball under føttene – og tar en myk uttsnasana innimellom

Under føttene – ekstern link

Så ruller jeg under lårene mine med to baller

Under lårene – ekstren link

En ny uttanasana der jeg virkelig kjenner etter hvor det strekker

Så angriper jeg de anspente stedene med bare en ball, finner et ømt punkt puster inn, ut, slapper av i 20 sekunder i presset og så går jeg til et nytt sted

Til slutt en foroverbøyning allerhelst støttet opp med puter eller der jeg lener meg mot en stol eller et rekkverk.

Hele tiden er fokus å gi slipp der jeg er anspent – og det er skikkelig vanskelig!

 

My angle day one

Dag #1

 

 

One comment

Leave a Reply