MEXICAN-KITCHEN

Man vet man er i Mexico når en stor avocado koster fire kroner og ALLTID er perfekt. Du kan be om en avocado til idag, imorgen eller om fire dager, grønnsaksselgeren har full kontroll.

På markedet hos Mari finner du nesten alt. Allerførst såklart alle de herlige mexicanske grønnsakene i sin beste form: chillies i alle varianter, chayote, poblano, frijol, flor de calabaza, tomate, cebolla: den beste og mildeste løken … Og siden vi er så mange utlendinger som bor her –  kjøper hun også inn etter forespørsel – for eksempel ruccola, spinat, cherrytomater, portobellosopp, risnudler og nori, fiskesaus og soya.

Jeg spiser alt, men finner meg selv mer og mer i grønnsaksdisken. Spesielt her hvor alt smaker så veldig godt. En god grønnsak, og man har grunnlaget for middagen. For eksempel en stor rødbete eller som i dag: to store avocadoer og en agurk.

MERCADO AVOCADO-OG-VIN

Avocado- og agurksuppe

1 ss olivenolje
2 hvitløksfedd
1 liten løk i skiver
1 ss sitronsaft
4 kopper skrellede agurker uten frø i biter
1 ½ kopp grønnsaksbuljong
½ ts salt
¼ ts nykvernet pepper
litt kayennepepper (etter din smak)
2 avocadoer i terninger
¼ kopp finhakket persille
½ kopp yoghurt

Surr løk og hvitløk til mykt og blankt , tilsett sitronjuice, surr litt til, så nesten all agurk, buljong, salt, pepper, cayenne og skru ned varmen for å småkoke i 6-8 minutter til agurken er kokt (!).

AGURK

Hell alt i en blender, tilsett avocado og persille og blend til alt er “silkysmooth”.
Suppen kan både serveres varm og kald, toppet med resten av agurken i små biter, finhakket persille og en dæsj yoghurt.

Buon provecho! – God appetitt!

 

Avocado- og agurksuppe [oppskrift til nedlasting]

 

 

 

316 comments

Leave a Reply