maiz

Hurra ti tusen ganger. Det er endelig en temperaturendring i riktig retning her i Mexico.
Vanligvis er det vinter her også. Rundt juletider trekker alle langtidsbeboere i jeans, bruker sjal – jeg tyr til ulllua mi på kveldene. Det blir vanligvis to tre grader kaldere og det merkes radikalt.
Denne vinteren skjedde det ikke. Det har vært konstant varmt, natt og dag, havet har vært lunkent hele tiden også – det har vært rart. Som nordmann er jeg instinktivt opptatt av årstider, og her som de er så få tar jeg dem veldig høytidelig.
Titter på snapper hjemmefra der temperaturmerking har vært hovedeffekten nå i flere uker og vet jeg får liten forståelse hjemmefra når jeg piper over varmen. Jeg vet at utallige solskinnsbilder med bølgebrus kan stikke dypt i et frossent sinn. Men tro dere meg – nå jubler jeg, tørr og uthvilt!

Jeg er temperert – endelig.

 

467 comments

Leave a Reply