Hoest

En måned til avgang og forberedelsene er i gang.

Viktige ting å gjøre i god tid er:

  • utleie av huset
  • midlertidig omadressering av posten
  • bestille reiseforsikring
  • vaksiner
  • medisiner
  • ordne med parkering for bilen

Utleie av hus/leilighet er den tøffeste biten. Vanligvis bruker jeg Utleiemegleren, og jeg må si jeg har veldig god  erfaring med dem. 7 uker før avreise tar jeg kontakt, vi ordner visning og jeg kan velge hvem jeg vil ha boende hos meg. Det som er så fint med profesjonell hjelp er at de tar kredittsjekk. Dessuten har de lang erfaring og er flinke til å plukke gode leietagere. Når jeg er borte går all kontakt via byrået. Det er den beste biten. Det koster litt, men er verdt det.

Nedpakkingen av huset er den triste delen. Det tar masse tid og må planlegges nøye. Sist ut er først inn: når jeg kommer tilbake etter et halvt år husker jeg ikke hva eller hvor noe er. Så da gjelder det å ha system. Det er jeg god på, men jeg er ikke så god til å takle den melankolske følelsen som kommer når huset blir tommere og tommere: jeg rydder meg selv sakte ut av mitt eget hjem …

Men alt dette fører jo med seg et utrolig systematisert og minimalisert innbo samt et hus som blir totalrengjort både høst og vår.

 

 

 

 

 

Leave a Reply