Farger-1

Ååå så grått det er! Men ute på tur ble jeg glad da jeg så dette. (bildet) Det minnet meg om Mexico …

Mexico ER farger. Når man bor der blir det en del av deg. Alt er malt i sterke farger; alle fasader er i sterke farger, butikkskiltene er malt –  i sterke farger – garn, tekstiler, plastikk til kjøkkenet og badet og så klart naturen, lyset og menneskene.

IMG_4467

IMG_3914

IMG_3946

I Norge føler jeg at folk er redde for farger. Da jeg malte huset mitt blått stoppet folk som gikk forbi på gaten og spurte om jeg i det hele tatt hadde lov til å gjøre noe så grelt. På malebutikken sa de at den minst ønskede husfarger er blått fordi det krasjer med naturfargene!! Jeg vet ikke hvor de ser som har laget denne teorien, men det er i hvert fall ikke opp.

Graatt

uff

Så naturfarger her er altså grått, grønt og gusj. Mye gusj. All maling skal ha et lite “brekk” … Min kjære som maler hus her i Norge ser ut som en palett av ulik barnebæsj etter ferdig malesesong. Han er overlykkelig når han får male helt hvitt. Det skjer sjelden …

 

Leave a Reply