2014-11-01 12.43.04-1

Dia de los muertos har blitt en viktig høytidsdag for meg.

I Mexico lager vi en fest for å feire sammen med våre døde – dette er en gledens dag. Markedene er fulle av blomster i orange og dyprødt. De selger ekstra fine brød, tørket frukt og sukkerfigurer formet som små hodeskaller pynter i sterke farger. Hvert hus lager sitt eget alter der man pynter med blomster, frukt, lys og all den gode maten dine døde likte – kanskje også et glass vin, en røyk og en lite tequila.  I Mexico er det tradisjon å lage Tamales. Så møtes man på denne dagen – enten hjemme eller på kirkegården og deler glade minner om de døde, fester og spiser sammen til langt på natt.

Mexico:

2014-11-01 12.42.00-1

… og sånn ble det her i Norge i dag:

IMG_0754

Party on – mamma og pappa!!

 

118 comments

Leave a Reply