Chacaua

Jeg kjenner ingen som liker å skru klokka tilbake til vintertid. Ikke i Norge og ikke i Mexico. Ingen vil ha tidligere kvelder hverken i kulda eller i varmen. Jeg tror den eneste grunnen til at det ikke blir dramatiske protester med én gang, hver gang, er at alle er glade for en ekstra time søvn denne søndagsmorgenen.

I Mexico står man opp med sola, uansett. Så arbeiderne der jeg bor kommer en time tidligere på jobb på vinteren – mer eller mindre. De ser ikke på klokka før de står opp – de ser ut.

Like ved oss er det et sted som heter Chacaua – en liten landsby ved en fredet strand og en nydelig lagune. Vi drar dit når vi trenger «ferie» fra vår egen strand. Der er det superenkle kår, fisk til frokost, middag og kvelds og perfekt surf. Innbyggerne her har bestemt at hos dem er det Chacaua-tid hele året: sommertid.

Anbefales.

 

62 comments

Leave a Reply