IMGP3268

I avisene idag leser jeg «Farlig orkan nærmer seg Mexico» …

Mexico er stort. Nå som vi har Facebook og internett vet hele tiden jeg mer om «mitt Mexico» enn det de skriver i norske aviser. Jeg vet at stormen viste seg ute i havet, dro forbi uten å berøre land, at sola skinner og alle er glade.

Dette bildet er tatt akkurat nå:

IMG_7080

Men uansett: når det kommer en stormvarsel på stranda er det interessant å se hvor lite folk bryr seg. For det første skjer det jo hele tiden (sommertiden) og dessuten så sveiper stormen sjeldent land. Og hvis den gjør det, ja da er det jo ikke noe annet å gjøre enn å komme seg i sikkerhet og vente til den er over.

I 1998 ankom jeg stranda dagen etter at stormen Paulina hadde truffet – og truffet hardt. Vi kjørte gjennom og over elver, alle store trær var falt ned, alle blader på alle trær var borte  og folk gikk i kø langs veien med alle eiendelene sine på ryggen. Det så ut som unntakstilstand ved krig. Der jeg bor var også alt ødelagt, bortsett fra min lille, runde hytte på stranda. Jeg flyttet inn, var med med på opprydding, og etter en måned var alt som før. Alt. Og det var ikke noe mer å snakke om.

Sånn er det der.

 

Leave a Reply