papaya

Jeg liker ikke papaya. Som mange andre reisende har jeg spist papaya når jeg hadde magesjau, og etter det kan jeg ikke engang fordra lukten … Jeg må plukke den ut av fruktsalaten og rynker på nesen i prosessen. Men planten er jo så utrolig nydelig! Jeg elsker å ta bilder av bladene og følger gjerne fruktenes vekst fra baby til klaser av orange, saftige og tunge ….

Men så en dag smakte jeg grønn papayasalat, og nå er jeg fan. Smaker ikke som moden papaya i det hele tatt, men det er den samme frukten uansett. Her i Norge koster en grønn papaya ca sytti kroner – i Mexico kan jeg plukke dem ned fra trærne ved poolen der jeg jobber. Hurra!

Så her følger min yndlingsoppskrift for øyeblikket

GRØNN PAPAYASALAT

Mos et fedd hvitløk, 6 grønne bønner og 10-12 tomater i en bolle

Bland

Riv opp en hel, grønn papaya med mandolin. Hell alt i bollen.

Mandolin

Tilsett 1 ss fiskesauce, 1 ss rekepulver, 1 ½ ss brunt sukker, 1 liten, fersk, rød chlli og 2 ss hakkede, ristede peanøtter og mos alt godt sammen.

Mix

Voilá: en herlig salat som passer til det meste. I mitt tilfelle: Jamie´s kinesiske kylling (et økologisk kyllingbryst banket flatt med kinesisk femkrydder, salt og pepper. Stekt godt på begge sider, drysset med sesamfrø og honning, stekt litt til, pyntet med koreander), rødvin, norsk vann og Netflix:

Netflix

God appetitt / Buon provecho!

Grønn papayasalat.pdf

 

108 comments

Leave a Reply